SAS ställer in 270 flygningar

Bildresultat för sas a320neo ei
SAS Irland Airbus A320neo. (Foto: Anna Zvereva)

SAS menar att det är en normal säsongsjustering medan check-in.dk rapporterar om problem med SAS irländska dotterbolag när 270 flygningar ställs in inför den kommande vintertidtabellen som träder i kraft i slutet av oktober.

Danska check-in.dk skriver att SAS ställer in 270 flygningar som ska utföras av dotterbolaget, Scandinavian Airlines Ireland under vintertidtabellen som träder i kraft den 28 oktober. En anledning tros vara de problem som dotterbolaget haft under sommaren med många inställda flygningar som följd, och SAS erkänner även att man varit för optimistiska med sommarprogrammet och igångsättandet av SAS Irland.

Men från SAS sida säger man att de inställda flygningarna inte beror på några problem hos dotterbolaget utan om en normal säsongsjustering inför vinterns tidtabell.

”Vi tittar på det här hela tiden och gör löpande säsongsjusteringar. Inför vintersäsongen 2018/19 hade vi ursprungligen 8.000 fler flighter inplanerade jämfört med föregående år”, säger Freja Annamatz till Di.

Detta är något som nu har minskats ner till 6 500 fler flygningar under vintertidtabellen i år jämfört med förra året. SAS underleverantör CityJet har under sommaren haft stora bemanningsproblem vilket gjort att många SAS-flygningar har fått ställas in. Troligtvis är detta inte anledningen till det inställda flygningar som till stor del består av SAS Irland flygningar.

SAS Irland är ett dotterbolag till SAS som flyger från Malaga och London Heathrow med sju Airbus A320neo-flygplan på linjer till Skandinavien och Helsingfors. I nuläget ska ytterligare två A320neo-flygplan att tillföras det irländska dotterbolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.