Kiruna får Airbus A340-flygningar i vinter

Bildresultat för sas a340 tokyo
SAS Airbus A330-300. (Foto: Kentaro Iemoto)

Under jul och nyår kommer SAS ordinarie flygning mellan Tokyo och Köpenhamn SK 984 att flyga till Kiruna vid två tillfällen istället för Köpenhamn. Detta då SAS ska flyga japanska turister till norra Sverige, och Kiruna flygplats för då ta emot Airbus A340 som inte tillhör de vanliga flygplanen som trafikerar flygplatsen.

Tidigare i år flög SAS en engångscharterflygning till Stockholm Arlanda med japanska turister från Tokyo Narita istället för den ordinarie flygningen till Köpenhamn. Nu gör man samma sak igen men med Kiruna som destination istället. Den 23 och 30 december kommer SAS att flyga Tokyo-Kiruna med flygnummer SK 984 istället för Tokyo-Köpenhamn.

Flygningarna kommer att ske med en Airbus A340-300 som vanligtvis används på SAS flygningar till Tokyo. Avgångstiden från den japanska huvudstaden är planerade till klockan 12.30 lokal tid både den 23 och 30 december med ankomst på Kirunas flygplats klockan 14.25.

Under 2013 flög SAS sex charterflygningar från Tokyo till Bergen under den senare delen av sommaren och har även de senaste år flugit ett flertal gånger mellan de båda städerna med japanska turister. Även norska Lakselv har haft direkt-charterflygningar med SAS från Tokyo.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s