Risk för strejk på Schiphol

Bildresultat för schiphol airport security
(Foto: Amin/Wikimedia Commons)

Under sommaren har det varit långa köer i säkerhetskontrollen då flygplatsens säkerhetskontrollanter kräver bättre lön och har därför tagit en del arbetsstopp som en protest. Men nu är en strejk nära då inget har hänt med kontrollanternas krav.

Säkerhetskontrollanterna på Amsterdams flygplats Schiphol har under sommaren tagit kortare arbetsstopp i protest mot bättre lön vilket har gjort att långa köer har varit vardagsmat på Europas tredje största flygplats. Men nu ser det ut att bli ännu värre för resenärerna då en strejk bland kontrollanterna planeras under nästa vecka.

Närmare bestämt är det den 4 september som det är planerat att en 24-timmarsstrejk för flygplatsen 4 500 säkerhetskontrollanter ska ske. Från kontrollanternas sida säger man att man meddelat flygplatsen två veckor i förväg så att de kan komma överens med flygbolagen och ge säkerhetsföretagen tid att komma med ett bättre erbjudande för de anställda.

Säkerhetskontrollanterna kräver en lönehöjning med 3 procent och längre pauser mellan skiften redan under detta året rapporterar Reuters. Om strejken bryter ut på tisdag nästa vecka kommer uppemot 200 000 resenärer att drabbas enligt Schiphol Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.