En BRA premiär i Kristianstad

Bildresultat för bra fokker 50
Amapola Flyg Fokker 50 som flyger för BRA på Kristianstad-Bromma. (Foto: Bene Riobó)

En nästintill fullbokad premiärflygning och en stabilare operatör genom BRA. Det är resultatet av BRAs premiär på Kristianstad Österlen Airport under måndagen och framtiden ser just nu lite ljusare ut för den skånska flygplatsen.

Under gårdagen var det premiär för BRAs nya flyglinje mellan Kristianstad Österlen Airport och Stockholm Bromma. Premiärflygningen klockan 06.10 från Kristianstad var nästintill fullbokad med 47 av 50 stolar fyllda och det lovar gott inför framtiden.

På Kristianstad Österlen Airport är man positiva inför framtiden och med BRAs produkt som knyter samman östra Skåne med resten av Sverige genom de transfermöjligheter som finns på BRAs linjenät via Bromma. Detta är något som den tidigare operatören på Kristianstad, Sparrow Aviation inte har erbjudit. Även på Bromma flygplats är man positiva över den nya flyglinjen.

”Vi är glada för den nya linje som kopplar samma Kristianstad med oss här på Bromma Stockholm Airport. Vi kan tillsammans skapa förutsättningen för ett snabbt och effektivt resande mellan Kristianstad och övriga Sverige”, säger Mona Glans, flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport.

BRA kommer att flyga 16 gånger i veckan mellan Kristianstad och Bromma med tre rotationer på vardagar samt en på söndagar. Samtliga flygningar utförs av Amapola Flyg och deras Fokker 50 som BRA hyr in för trafiken.

Fram tills den 25 juni flög Sparrow Aviation Kristianstad-Stockholm Arlanda med två till tre avgångar dagligen. Dock gick Sparrow i konkurs och under sommaren har Kristianstad varit utan reguljär flygtrafik. Men kort efter Sparrows beslut att lägga ned genom konkursen kom besked både från nystartade LEAP och BRA att man avsåg att börja flyga från Kristianstad till huvudstaden. Dock drog sig LEAP snabbt ur efter att BRA tillkännagivit att man börjar trafikera den skånska flygplatsen den 27 augusti.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.