Trollhättan-Vänersborg moderniserar terminalen

Trollhättan-Vänersborgs Flygplats. (Foto: Trollhättan-Vänersborgs flygplats)

Trollhättan-Vänersborgs flygplats växer. Under det första halvåret i år ökade antalet passagerare med drygt 21 procent jämfört med föregående år, och det innebär att flygplatsen nu ska modernisera terminalens avgång- och ankomsthall.

Trollhättan-Vänersborgs flygplats är inne i en expansiv fas med ökade passagerarsiffror. Under årets första halvår ökade antalet passagerare med 21,2 procent jämfört med samma period föregående år och därför ska flygplatsen nu modernisera terminalen, vilket inte har gjort på över 20 år.

Moderniseringen kommer att ge fler sittplatser, bättre utrymmer i säkerhetskontrollen samt ett bättre flöde både för avgående och ankommande passagerare.

”Nu när våra passagerarsiffror ökar, vill vi fortsätta att utveckla och effektivisera vår flygplats för våra passagerare. Vi som jobbar på flygplatsen ser verkligen fram emot denna ombyggnad och är nyfikna på resultatet. Då det inte heller är gjort något på över 20år ser vi detta som en början på vårt utvecklingsarbete. Vi har redan nu i höst flyg till Kroatien”, säger Anna Råhnängen, flygplatschef på Trollhättan-Vänersborgs flygplats.

Idag är BRA det enda flygbolaget som använder Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Flygbolaget flyger till Stockholm-Bromma med tre till fyra dagliga avgångar på vardagar och en på söndagar. I nuläget flyger Amapola Flyg på uppdrag av BRA med Fokker 50 på linjen.

Under sommaren har Trollhättan-Vänersborgs flygplats även tagit emot brandflyg av typen Bombardier CL-415 och helikoptrar som har tankat på flygplatsen under släckningsarbetet av de många bränderna som har härjat i landet under sommaren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.