Nya Primeralinjer – denna gång från Bryssel

Bildresultat för primera air boeing 737 max
Primera Air Boeing 737 MAX 9. (Foto: Primera Air)

Primera Air fortsätter sin transatlantiska expansion med att etablera en bas i Bryssel under nästa år. Från Bryssel ska Primera sedan flyga tre långlinjer till USA vilket man idag gör från London och Paris.

Primera Air Scandinavia flyger idag från London Stansted och Paris Charles de Gaulle till USA samt Kanada med Airbus A321neo-flygplan. Men från och med den 9 maj tillkommer även Bryssel som europeisk bas när Primera baserar två Boeing 737 MAX 9 på Zaventem-flygplatsen.

De två Boeing-flygplanen ska flyga från Bryssel till New York-Newark dagligen från den 8 maj och från den 2 juni till Boston fyra gånger i veckan och Washington-Dulles tre gånger i veckan. Primera har en order på 20 Boeing 737 MAX 9 flygplan hos Boeing och flygbolaget ska även ta emot sina två första Airbus A321LR (Long Range) under det fjärde kvartalet i år.

”Vårt uppdrag är att göra den dyra transatlantiska marknaden till historia, och vi är glada att kunna erbjuda lågprisflyg på långlinjer till Bryssel. Det ger belgare möjligheten att flyga till USA mer prisvärt och samtidigt Nordamerikanska resenärer att besöka Bryssel,” säger Anastasija Visnakova Chief Commercial Officer på Primera Air.

Tidigare i år stoppade Primera de planerade transatlantiska flygningarna från Birmingham, men har sagt att man ska återvända med långlinjer till Birmingham under nästa år. Idag flyger Primera långlinjer från London Stansted till Boston, New York-Newark, Toronto samt Washington. Från Paris Charles de Gaulle flyger Primera till Boston, New York-Newark, Toronto och Montreal. Alla de linjerna flygs idag med Primeras fem Airbus A321neo-flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.