Fordon har kört in i SAS-plan

Bildresultat för se-roa
SAS Airbus A320neo, SE-ROA, som kolliderat med ett markservicefordon på Dubrovniks flygplats. (Foto: Anna Zvereva)

Ett markservicefordon körde under söndagen in i en av SAS Airbus A320neo-flygplan på Dubrovniks flygplats. Det är främst motorn som tagit stryk av kollisionen och flygningen till Stockholm Arlanda som skulle flugits har ställts in.

Ett markservicefordon kolliderade med en av SAS Airbus A320neo under söndagsförmiddagen på Dubrovniks flygplats i Kroatien. Troligtvis har trucken kört på den högra motorn på Airbusen och flygningen Dubrovnik-Stockholm Arlanda,SK 1852, har ställts in som följd av detta.

Airbusen, SE-ROA hade landat på Dubronviks flygplats efter en flygning från Stockholm klockan 09.28, cirka 30 minuter försenat, och skulle sedan ha flugit tillbaka till Arlanda klockan 09.50. SE-ROA är drygt ett år gammal och har flugit hos SAS sedan augusti år 2017.

Det är oklart hur stor skada flygplanet har tagit och om ett motorbyte måste till eller om man kan flyga tillbaka till Stockholm eller Köpenhamn för att laga flygplanet där efter kollisionen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.