Finnair kommer till Los Angeles

Bildresultat för finnair a350
Finnair Airbus A350. (Foto: Valentin Hintikka)

Finnair fortsätter med sin tillväxtstrategi och i samband med sommartidtabellens start nästa år börjar man att flyga till Los Angeles från Helsingfors med Airbus A350. Tillsammans med Finnair linje till San Francisco kommer det finska flygbolaget under nästa år att erbjuda dagliga flygningar till Kalifornien. 

Den 31 mars år 2019 är det premiär för Finnairs andra flyglinje till Kalifornien då San Francisco kommer att kompletteras med en ny flyglinje till Los Angeles från Helsingfors. Den nya flyglinjen till LAX Airport kommer att flygas med Airbus A350-flygplan tre gånger i veckan.

Förutom den nya flyglinjen till Los Angeles kommer Finnair även att utöka Helsingfors-San Francisco med ytterligare en avgång per vecka vilket innebär att det blir fyra avgångar i veckan på den linjen, och en daglig avgång till Kalifornien från Finland, tre till LAX och fyra till San Francisco.

”Vi är väldigt glada över att expandera vårt Nordamerikanska linjenät och flyga en ny linje till Los Angeles med vår Airbus A350. Vi öppnade vår linje till San Francisco för två år sedan med succé, vilket visar på att Kalifornien och den amerikanska västkusten är populärt bland våra kunder,” säger Finnairs VD Juha Järvinen.

Los Angeles blir Finnairs femte destination i USA tillsammans med New York, Miami, San Francisco och Chicago. Flygtiden på Finnaris nya linje till LAX är beräknad till elva timmar och returen till Finland ska enligt tidtabellen ta tio timmar och 30 minuter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.