Luxair lämnar Sverige

Luxair Bombardier Dash 8 Q400. (Foto: Wikimedia Commons)

Inför vintertidtabellens start i slutet på oktober lämnar Luxair Sverige då man lägger ner flyglinjen till Stockholm Arlanda från Luxemburg som flugits sju gånger i veckan.

Luxair rekonstruerar sitt linjenät inför nästa år och det innebär att ett antal destinationer tillkommer och några faller ifrån. Resultatet av rekonstruktionen innebär att det Luxemburgsbaserade flygbolaget lämnar Sverige då bolagets enda linje till landet, Luxemburg-Stockholm läggs ned.

Luxair har flugit Luxemburg-Stockholm Arlanda med Bombardier Dash 8 Q400 med en daglig avgång. Men från 28 oktober är det slutfluget på sträckan och resande på sträckan får byta flyg för att ta sig till Luxemburg från Stockholm, en möjlighet är Köpenhamn dit Luxair flyger tre gånger dagligen. Förutom Stockholm försvinner även Luxairs linje till italienska Turin.

Luxair är Luxemburgs nationella flygbolag och är det största passagerarflygbolaget på Luxemburgs flygplats. Luxairs flotta består av 18 flygplan, sex Boeing 737-700/800, elva Dash 8 Q400 och en leasad Bombardier CRJ 700 från Adria Airways som flyger till ett 60-tal destinationer i Europa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.