Drönare flög över Malmö trots förbud

drone-1142182_960_720

Under Malmöfestivalen upprättades en zon i centrala Malmö med flygförbud vilket flyg24nyheter tidigare har skrivit om. Trots förbudszonen syntes minst två drönare under den 15 augusti och en av dem beslagtogs.   

Malmöfestivalen pågick mellan den 10 och 18 augusti, och under samma tidsperiod upprättades även en restriktionszon över centrala Malmö från klockan 10 varje dag där ingen flygning fick förekomma förutom ambulansflyg, svenskt militärflyg, tull, kustbevakning samt polisflyg.

Flygförbudet inkluderade även drönare, men trots detta syntes en drönare på kvällen den 15 augusti under artisten Timbuktu framträdande. Det gick aldrig att konstatera var drönaren kom ifrån. Senare på kvällen ska ytterligare en drönare ha synts över publikhavet, och denna gången kunde polis lokalisera landningsplatsen och där fanns en artonåring och en sjuttonåring. I det fallet togs drönaren i beslag enligt Kameratrollet.

Under året har flera drönarincidenter inträffat, bland annat en kollision med en luftballong över Uppsala, och drönare som flugit över förbudszoner har tagits beslag, bland annat över Sweden Rock Festivalen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.