Norrköpings tillväxt håller i sig

 

BRA ATR 72-600 på Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

Under årets sjunde månade fortsatte Norrköping Airport att växa genom en passagerarökning på sex procent. Det innebär att flygplatsen ökat i sex av sju månader hittills i år när man nu går ni i en intensiv resperiod.

Norrköping Airport fortsätter att öka antalet passagerare. I juli landade ökningen sex procent jämfört med samma period föregående år. Totalt blev det 13 045 passagerare som använde Norrköping Airport. Som jämförelse kan man se på Swedavias 10 flygplatser som hade en ökning med en procent under juli i år jämfört med juli år 2017.

Under perioden januari till juli har Norrköping Airport ökat med 10 051 resenärer till totalt 65 390 vilket motsvarar 18 procent fler jämfört med 2017. Från flygplatsens sida är man en aning förvånade över tillväxten med tanke på den varma svenska sommaren och en försvagad krona jämfört med euron som borde hålla tillbaka resandet.

”Det ska erkännas att vi var lite oroliga för hur utvecklingen skulle bli med en sån här tropisk sommar, men värdet av att komma utomlands är uppenbarligen mycket större än bara sol och bad”, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport.

”Nu har vi haft en ökning under sex av sju månader och vi går mot en period med mycket resande, så det mesta talar för att ökningen kommer att fortsätta. Dessutom får Münchenlinjen med BMI/Lufthansa upp till två avgångar om dagen igen och det talar också för att både privat och affärsresandet kommer att fortsätta öka”, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

Idag står en stor del av passagerarna på Norrköping Airport för charterresor men de kompletteras med Flybmis flyglinje till Lufthansas hubb i München som flygs med en Embraer 145 som har plats för 49 passagerare. Dessutom flyger BRA en säsongslinje till Visby under sommaren med ATR 72.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.