BRA vill säga upp markpersonal på sex flygplatser

 

BRA ATR 72-600 och Avro RJ 85. (Foto: Jonas Borg/BRA)

På de destinationerna där BRA endast har ett flygplan baserat finns inte tillräckligt med arbetsuppgifter för BRAs markpersonal. Därför vill flygbolaget nu säga upp 55 personer och låta flygplatsernas egna personal ta över bland annat incheckningen till BRAs flygningar.

Det är på BRAs baser i Ronneby, Växjö, Kalmar, Halmstad, Östersund, Umeå och Sundsvall som flygbolaget vill säga upp all markpersonal som bland annat sköter incheckningen på bolagets flygningar. Anledningen är att det enligt BRA finns för få arbetsuppgifter för personalen.

Istället för att ha egen personal kommer BRA att använda sig av flygplatsernas egna personal som ersättare. Troligtvis kommer ett flertal anställda hos BRA att flyttas över till Swedavia på Östersund och Umeå Flygplats respektive de kommunala bolagen på de övriga flygplatserna.

Den gemensamma nämnaren för alla flygplatser där BRA vill säga upp sin markpersonal, förutom Umeå, är att man endast har ett flygplan baserat där. På de övriga två baserna förutom Malmö, Bromma och Göteborg, Ängelholm/Helsingborg och Visby är två flygplan baserade, och där finns det i nuläget inga planer på att säga upp BRA-personal. På de tre största baserna, Malmö, Bromma och Göteborg finns heller inga indikationer på att personal ska sägas upp.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.