Business Jet-flygningar ökar i Europa

gulfstream-g550-620462_1280

Antalet Business jet-flygningar i Europa slog ett nytt rekord i juli och den främsta anledningen är fotbolls-VM i Ryssland som avlusades i början av juli. 

Det är all time high rekord för en enskild månad någonsin för antalet flygningar utförda av Business Jets i Europa. Enligt tyska WingX Advance noterade de europeiska flygplatserna 94 000 avgångar i juli vilket är 2,8 procent fler jämfört med den tidigare rekordmånaden som var juni år 2008.

Den största enskilda anledningen till detta stavas fotbolls-VM i Ryssland. Fotbolls-VM drar mycket flygtrafik, både med passagerarflygplan och privatflyg, och Ryssland var även det enskilda land som ökad mest. Antalet flygningar mellan Ryssland och övriga Europa ökade med 26 procent jämfört med samma period förra året.

Det var jetflygplanen som gjorde att rekordet kunde slås och de stod för 62 000 flygningar vilket krossar det tidigare rekordet på 59 000 avgångar under en månad. Turboprop- och kolvflygplan stod för 32 000 ”Business Jet”-flygningar vilket är 1 000 flygningar färre än rekordet för den kategorin i juni år 2010.

WingX Advance VD Richard Koe tror att den stora ökningen beror på det ökade antalet Business Jets som finns i Europa och en effektiv försäljningsmaskin som flygtaxi och online-försäljare. Koe varnar dock för att trafiken drastiskt kan komma att minska om en ekonomisk kris inträffar då privatflygningarna till stor del drivs av nöjesresor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.