Norwegian med passagerarrekord i juli

Norwegian Boeing 737 MAX. (Foto: Norwegian)

Norwegian satte nytt passagerarrekord i juli. Totalt flög närmare 3,8 miljoner passagerare med bolaget i juli, en ökning med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Det är det högsta antalet passagerare någonsin under en enskild månad och trots det landade kabinfaktorn på solida 93 procent.

Totalt reste 3 796 283 passagerare med Norwegian i juli vilket är 437 718 fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten, RPK, ökade med 33 procent och kapacitetstillväxten med 35 procent. Kabinfaktorn för juli var på stabila och tillika höga 93 procent.

”Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare i Europa, USA, Mellanöstern, Sydamerika och Asien väljer Norwegian när de ska ut och resa. Det är även positivt att trots stor kapacitetsökning fyller vi planen bra över hela linjenätet. Kapacitetstillväxten är fortfarande hög men i enlighet med vår strategi kommer den att avta något jämfört med tidigare månader”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten var dock inte på topp med 67,9 procent och den påverkades kraftigt av omfattande flygledarstrejker i Europa. I juli utsågs Norwegian även till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer för fjärde året i rad och till Europas bästa lågprisbolag för sjätte året i rad av erkända SkyTrax.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.