Svag juli för Airbus – en flygplansorder

Bildresultat för airbus aircraft
Airbus A320neo. (Foto: Don-vip)

Trots att man tillkännagav flera avtal under Farnborough Air Show fick Airbus endast in en flygplansorder på åtta flygplan under juli. Dock levererade den europeiska flygplanstillverkaren över 60 stycken flygplan under månaden, det rapporterar Flight Global.

En svag månad för Airbus gjorde att man officiellt endast noterade en beställning på åtta A350-900 flygplan hos den europeiska flygplanstillverkaren. Detta trots att man tillkännagav flera nya avtal med flygbolag under Farnborough Air Show. Dock har Airbus fått beställningar på 214 nya flygplan hittills under året och det gör att man har drygt 7 000 flygplan på beställning från flygbolag och leasingbolag.

Avtalet om åtta nya A350 skrevs med en ”oidentifierad” kund och gör att antalet ordrar för A350-flygplanet är uppe i 890 stycken, 722 -900 och 168 av den större -1000 varianten. Airbus har fram tills idag levererat 188 A350-flygplan, bland annat till Finnair och Lufthansa.

Under årets sjunde månad levererade Airbus 63 flygplan från A320-familjen, där 44 stycken har blivit uppgraderade till neo-versionen med nya motorer. På dessa 44 flygplanen monterade Pratt & Whitney sina PW1100G-motorer på 24 flygplan och rivalen CFM International monterade Leap-1A motorer på de övriga 20 flygplanen.

Airbus totala leveranser i single-aisle segmentet blev 65 stycken då två A220-flygplan även levererades. A220-flygplanen hette fram tills början av juli Bombardier CSeries, men Airbus och Bombardier samarbete har nu lett till att CSeries-flygplanen ska ingå i Airbusfamiljen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.