Malmö Airport utrymd på grund av misstänkt föremål

Bildresultat för malmö airport
Malmö Airport, Sturup. (Foto: Håkan Dahlström)

Ett misstänkt föremål på Malmö Airport gjorde att flygplatsen utrymdes under torsdagsmorgonen. Polisens bombgrupp är på väg till flygplatsen, och detta kommer att påverka morgonens avgångar och ankomster från Sturup.

Uppdatering: Efter att polisens bombgrupp undersökt föremålet kunde man konstatera att det var ofarligt.

Det är ett för säkerhetspersonalen på Malmö Airport, Sturup, okänt föremål som gör att flygplatsens terminal utrymdes vid klockan 06.30 på torsdagsmorgonen. Polisen är plats och har spärrat av en del av terminalen där föremålet ska vara. Polisens nationella bombgrupp är på väg till flygplatsen för att undersöka föremålet.

Flygtrafiken på Sturup har inte påverkats nämnvärt hittills, ett antal avgångar avgick på tid innan klockan 06.30 och även två flighter efter klockan 07.00 har lyft. Dock väntas försening på BRAs avgång TF 127 till Bromma klockan 07.45. Swedavias David Karlsson säger till Sydsvenskan att Malmö Airport ”lyckligtvis inte har så jättemånga flighter nu”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.