Miljöanpassade flygplan ska få lägre avgifter

Bildresultat för jönköping airport
(Foto: Skistar)

Liberalerna i Jönköping vill se en ändring i hur landningsavgifter på flygplatser fungerar. Partiet vill att desto mer miljöanpassat flygplanet är desto billigare ska det vara för flygplanet att använda sig av en flygplats.

I ett debattinlägg i Jönköpingsposten skriver tre politiker från Liberalerna att man vill se en ändring på hur landningsavgifterna tas ut på Jönköping Airport. Avgifterna ska sjunka desto mer miljöanpassat flygplanet är som landar.

Liberalerna vill att landningsavgifterna bland annat ska bestämmas utifrån bränsleförbrukning och användning av biobränsle. Man skriver också att flyger man med ett flygplan som inte har några utsläpp ska det vara gratis att använda Jönköping Airport och andra flygplatser i landet.

I samma debattinlägg kritiserar man även regeringens flygskatt som infördes den första april i år. Skribenterna menar att skatten drabbar regioner hårt om flyglinjer tvingas att läggas ned vilket även minskar attraktiviteten för en region i mångas ögon.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.