Örnsköldsvik rekordökar med hjälp av SAS

Bildresultat för sas atr 72 flybe
Flybe ATR 72-600 i SAS-färger. (Foto: Bene Riobó)

Sedan SAS återkomst på Örnsköldsvik-Stockholm har flygplatsen belägen på Höga Kusten växt konstant under våren. Sommaren var inget undantag för tillväxten, med 72 procent fler passagerare under juli i år, vilket är rekord för året. 

SAS återvände till Örnsköldsviks flygplats tidigare i år med fyra dagliga avgångar till Stockholm Arlanda som flygs med ATR 72-600 från Flybe. Till en början flögs linjen i konkurrens med Nextjet, men sedan mitten av maj är SAS själva på sträckan då Nextjet gick i konkurs. Trots att det bara är ett flygbolag på linjen har passagerarantalet fortsatt att växa, och under juli ökade antalet passagerare med 72 procent jämfört med samma månad föregående år.

I faktiska passagerarsiffror innebär detta att 5 195 resenärer använde Örnsköldsviks flygplats under juli i år jämfört med 3 017 under juli år 2017. De tilltagande passagerarströmmarna har gjort att SAS från och med den 2 september dubblerar kapaciteten genom ett flygplansbyte från ATR 72 till Boeing 737-700, från 70 till 141 stolar, på morgonavgångarna på måndagar, tisdagar samt onsdagar från Örnsköldsvik.

”Det är tydligt att fler föredrar oss, inte bara från Örnsköldsvik utan även från kranskommunerna”, säger Robert Gyllroth flygplatschef på Örnsköldsvik flygplats. Vi har många avgångar varje vecka, trafikeras av ett tryggt flygbolag som möjliggör resor vidare ut i världen och inte minst, vi erbjuder fri parkering.

När Nextjet flög Örnsköldsvik-Stockholm utfördes aldrig några flygningar på lördagar. Men SAS flyger sedan sitt intåg på Höga Kusten, en avgång från Örnsköldsvik till Arlanda under lördagar, och de flygningarna har mottagits väl vilket flygplatschefen Robert Gyllroth, tycker är glädjande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.