Aeroflot startar flyglinje till Göteborg

Bildresultat för aeroflot ssj 100
Aeroflot Sukhoi SSJ 100. (Foto: Dmitry Zherdin)

Med start den 28 oktober börjar ryska Aeroflot att flyga mellan Göteborg Landvetter och Moskva. Linjen ska flygas med det ryskbyggda flygplanet Sukhoi SSJ 100 sju gånger i veckan.

Det är Aeroflots första linje som inte går till någon av de skandinaviska huvudstäderna som startar den 28 oktober då bolaget börjar flyga mellan Göteborg och Moskva (29 oktober från Göteborg). Linjen ska flygas med en daglig avgång enligt Aeroflots bokningssystem. Flygplanstyp på linjen till Göteborg blir ryska Sukhoi SSJ 100 som även används av Brussels Airlines underleverantör Cityjet på Bryssel-Stockholm Bromma.

Aeroflots tidtabell på Göteborg-Moskva visar på flygningar för nattmänniskor eller för den som tycker om att sova ombord på flygplan. Avgångstid från Göteborg är klockan 00.20, med ankomst på Sheremetyevo-flygplatsen i Moskva klockan 04.45, lokal tid. Från Moskva ska SSJ 100:an avgå dagligen klockan 21.20, lokal tid, till Göteborg där den sedan ska landa klockan 21.40.

Sukhoi SSJ 100 har i Aeroflots konfiguration plats för 87 passagerare fördelat på 12 i Business Class och 75 i Economy Class. Aeroflot har 45 stycken SSJ 100 i flottan och de används främst på regionala flygningar från Moskva. Idag flyger Aeroflot till Stockholm, Oslo och Köpenhamn i Skandinavien med två dagliga avgångar till varje huvudstad. De flygningarna flygs med Aeroflots Airbus A320-flygplan.

Göteborg har tidigare haft en direktlinje till Moskva genom flygbolaget Yamal Airlines som under en kort period år 2012 flög mellan städerna tre gånger i veckan med en Bombardier CRJ 200.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.