Flygförbud över Malmö

wing camera fly airplane aircraft model vehicle aviation flight float drone spy nsa propeller rotors quadrocopter light aircraft air force jet aircraft aerobatics espionage newcomer fighter aircraft military aircraft model helicopter atmosphere of earth aircraft engine general aviation helicopter rotor

Precis som förra året kommer ett flygförbud att träda i kraft under den tid som Malmöfestivalen pågår. Det skriver Polisen på sin hemsida och understryker att förbudet även gäller för drönare.

De centrala delarna av Malmö kommer att bli ett restriktionsområde under tiden som den årliga Malmöfestivalen pågår, den 10 till 18 augusti. Det innebär att det råder flygförbud mellan klockan 10 och klockan 20 i området alla festivaldagar och förbudet inkluderar även drönare.

Området som är aktuellt innefattar de centrala delarna av Malmö där olika festivalarrangemang pågår. Undantaget förbudet är bland annat ambulansflyg, svenskt militärflyg, tull, kustbevakning samt polisflyg.

Den senaste tiden har problem med drönare i luften blivit allt fler, bland annat då en drönare kolliderat med en luftballong utanför Uppsala tidigare i sommar. Dessutom fick en drönarpilot nyligen ett strafföreläggande genom dagsböter för att ha flugit med en drönare i ett restriktionsområdet under Sweden Rock-festivalen. Läs mer om det här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.