Knapp ökning för Swedavia i juli

Umeå Airport växte mest av Swedavias flygplatser under juli-månad. (Foto: Peter Phillips)

Antalet passagerare som flög till eller från Swedavias tio flygplatser under juli 2018 var drygt 3,9 miljoner passagerare vilket motsvarar en knapp ökning med en procent jämfört med juli år 2017.

Under juli flög 3 949 000 passagerare till eller från Swedavias tio flyplatser vilket är en ökning med drygt en procent jämfört med motsvarande period föregående år. Antalet utrikesresenärer ökade med en procent till 3 011 000 och även inrikesresandet ökade med en procent till 938 000 skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

På Stockholm Arlanda Airport ökade antalet passagerare med en procent till 2 595 000 passagerare. Göteborg Landvetter Airport ökade i antal passagerare med två procent till 698 000. Den flygplats som ökade mest under juli var Umeå Airport som växte med nio procent jämfört med motsvarande månad förra året.

Tre flygplatser visade dock en negativ trend under juli i år, Ronneby, Visby samt Åre Östersund registrerade ett minskat passagerarantal jämfört med juli år 2017. Ronneby tappade flest med en minskning på sex procent följt av Åre Östersund med en minskning på fem procent och slutligen Visby med en minskning på tre procent.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.