Strejk tvingar Ryanair att ställa in från Skavsta

Ryanair.b737-800.aftertakeoff.arp
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Adrian Pingstone)

En pilotstrejk på fredag, den 10 augusti, gör att Ryanair ställer in samtliga avgångar och ankomst förutom två till och från Stockholm Skavsta Airport. Detta sedan pilotfacket SPF tagit ut alla deras piloter i strejk.

Totalt kommer Ryanair att ställa in elva avgångar och elva ankomster under fredagen på Stockholm Skavsta Airport då Svensk Pilotförening, SPF, tagit ut sin medlemmar i strejk. Dock kommer två avgångar samt ankomster att flygas som vanligt då de flygs av piloter som inte är medlemmar i SPF. Det är en flygning till London Stansted samt en rotation till Napoli som inte berörs av strejken.

Enligt ETC beror strejken på Ryanairs ovilja att teckna kollektivavtal och SPF har under flera månader försökt att förhandla med Ryanair, utan att lyckas. Detta trots att Ryanair under förra året tillät bolagets anställda att organisera sig fackligt. En huvudfaktor är att arbetsgivaren vill bestämma vilka som ska representera facket under förhandlingarna vilket SPF inte accepterar.

Dessutom säger SPF ordförande Martin Lindgren till ETC att man inte ser någon som helst tendens till att Ryanair skulle låta sina piloter företrädas av fackföreningar någonstans i Europa.

Stockholm Skavsta Airport skriver på sin hemsida att alla resenärer som berörs av strejken ska ha blivit kontaktade av Ryanair och att Wizz Airs flygningar till och från Skavsta inte berörs av strejken på fredag.

I nuläget ser det ut som att Ryanairs övriga flygningar till Sverige inte kommer att beröras av strejken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.