American skjuter upp Airbus-leveranser

Bildresultat för american airlines a321
American Airlines Airbus A321. (Foto: Alan Wilson)

American Airlines har kommit överens med Airbus om att skjuta upp planerade leveranser av 22 Airbus-flygplan som var planlagda att sättas i trafik under år 2019, 2020 samt 2021. Trots detta ska över 80 nya Airbus-flygplan levereras till American de närmsta åren.

American Airlines och Airbus har kommit överens om att skjuta fram leveransen av 22 Airbus A321neo flygplan från 2019, 2020 och 2021 till år 2024. Anledningen till att American väljer att senarelägga leveranserna beror på att det amerikanska flygbolaget redan idag har den kapacitet som man anser sig behöva samt att man vill lägga ekonomiska resurser på att förnya kabinerna på 450 befintliga flygplan i American-flottan istället.

”Vi har tillräckligt med flygplan som vi kan använda under tiden som vi modifierar och uppgraderar kabinerna på 250 Boeing 737-flygplan, så det finns helt enkelt inget behov för nya flygplan vid den tidpunkten vilket gör det möjligt för oss att skjuta fram leveranserna av A321neo till år 2024”, säger Americans Ekonomichef Derek Kerr.

Men American kommer trots detta att ta emot nya Airbus-flygplan under nästa år då man har en order på 100 Airbus A321neo-flygplan som ska levereras enligt den ordinarie tidsplanen. Med senareläggandet av de 22 Airbus-flygplan kommer American Airlines nu att ta emot 17 flygplan från A320neo-familjen under nästa år och 83 Airbus-flygplan fram tills år 2023. De flesta Airbus-flygplanen är tänkta som ersättare till Americans McDonnell Dogulas MD-80 flygplan som helt ska fasas ut under nästa år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.