Uppåt för BRA i juli – Ängelholm/Helsingborg ökar mest

BRA ATR 72. (Foto: Jonas Borg/BRA)

99,7 procent av inrikesflygbolaget BRAs flygningar i juli gick på tid och totalt flög närmare 9000 fler personer med BRA under juli 2018 än i juli 2017.

Närmare 9 000 fler resenärer flög med BRA under juli månad jämfört med samma period förra året. Detta trots att kapaciteten på BRAs linjer varit i princip den samma som 2017. Dessutom redovisar BRA en imponerande punktlighet på 99,7 procent under sommarmånaden.

Linjen med den största ökning var Ängelholm/Helsingborg-Stockholm Bromma som hade 2 060 fler passagerare under juli i år jämfört med 2017. Tvåa på ökningslistan var Halmstad-Stockholm, och därefter Växjö-Stockholm, Visby-Stockholm samt Göteborg-Stockholm.

BRA flyger till största del inrikesflygningar, och trots att en flygskatt införde tidigare i år för att minska flygandet visar flygbolagen på en ökning av resenärer.

”Att allt fler väljer BRA och sommarflyget för sina inrikesresor är mycket glädjande. Speciellt med tanke på att vi arbetar hårt för att minimera klimatpåverkan genom att erbjuda alla att flyga med biobränsle, flyga med de bränsleeffektivaste flygplanen som finns med en förbrukning som motsvarar cirka 0,5 liter per vägmil och passagerare och genom att flyga på låg höjd”, säger Christian Clemens VD på BRA.

Inget annat flygbolag flyger mellan fler orter i Sverige. Via Stockholm Bromma är det möjligt att flyga till Göteborg, Malmö, Umeå, Visby, Kalmar, Ronneby, Sundsvall, Helsingborg/Ängelholm, Östersund, Växjö, Trollhättan, Halmstad, Kristianstad och Jönköping. BRA har även direktlinjer på sträckorna Göteborg-Visby, Malmö-Visby och Göteborg-Sundsvall.

Ett samarbete med Finnair gör det möjligt att även flyga till Helsingfors från Bromma och Umeå året runt. BRA flyger även till Berlin från Växjö och under somrarna är det även möjligt att flyga till Norrköping från Visby och på vintern till Mora från Helsingborg/Ängelholm.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.