20 döda i flygolycka i Schweiz

Bildresultat för junkers ju 52 hb-hot
Junkers Ju-52 HB-HOT som kraschade under lördagen. (Foto: Roland zh)

Flygolyckorna har den närmsta tiden tyvärr duggat tätt, med en flygolycka i Mexiko och en helikopterkrasch i Ryssland. Dessutom kraschade ett veteranflygplan av typen Junkers Ju-52 i Schweiz under helgen vilket ledde till att 20 personer omkom.

I lördags kraschade ett veteranflygplan, som har sin rötter från år 1931, av typen Junkers Ju-52, även kallad ”Tant Jue”, i Schweiz. Alla 17 passagerare och tre besättningsmedlemmar omkom i samband med kraschen som gjort att operatören JU-Air som flög det kraschade planet nu ställt in alla sin flygningar tillsvidare.

Flygplanet som kraschat har registreringen HB-HOT och flög underlördagseftermiddagen 17 personer till Zürich. Det är ännu klart vad som orsakat kraschen, men enligt BBC ska det finnas ögonvittnen till olyckan och genom det har man kunnat utesluta att det inte skett någon kollision innan kraschen.

”På grund av situationen på kraschplatsen kan vi säga att flygplanet kraschade i marken nästan vertikalt i relativt hög hastighet”, säger Daniel Knecht från den schweiziska transportutredningsbyrån.

Operatören JU-Air är baserat strax utanför Zürich och flyger sightseeing- samt charterflygningar med fyra Junkers Ju-52. AFP har pratat med bolagets VD Kurt Waldmeier som säger att HB-HOT genomgick en planerad underhållsinspektion i juli.

Ytterligare en flygolycka drabbade Schweiz under den gånga helgen då ett ”litet” flygplan kraschade i centrala Schweiz med fyra döda som följd under lördagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.