Brasilien nästa för Norwegian?

Bildresultat för norwegian boeing 787
Norwegian Boeing 787. (Foto: Mercer MJ)

Norwegian fortsätter sin Sydamerika-expansion och har nu ansökt om tillstånd att bedriva flyglinjer till och från Brasilien. Till en början ska det vara flygningar mellan Storbritannien och Brasilien som är på kartan, då den marknaden visar på ”stor potential”. 

Flera medier har rapporterat om att Norwegian ansökt om ett ruttillstånd hos den brasilianska luftfartsmyndigheten National Civil Aviation Agency, ANAC, för flygningar till och från Brasilien. Nu bekräftar Norwegian detta och säger att man ser stor potential på flygningar mellan Storbritannien och Brasilien.

”Norwegian tror att förbindelserna mellan Storbritannien och Brasilien för stunden är för dåligt servade och dominerade av höga priser. Vi kan bekräfta att vi har ansökt om att flyga till och från Brasilien då marknaden visar stor potential”, säger en talesperson för Norwegian rapporterar check-in.dk.

Vanligtvis tar det mellan 90 och 120 dagar för att få ett ruttillstånd på plats, och Norwegian går nu i väntans tider. Dock tar Norwegians svenska pressansvarige Charlotte Holmbergh Jacobsson ner förväntningarna en aning då hon i ett mejl skriver till Travel News att det ofta är vanligt att flygbolag ansöker om ruttilstånd och sedan väljer att inte starta flygningar trots tillståndet.

Tidigare i år gjorde Norwegian sitt första framträdande på den sydamerikanska marknaden då man började att flyga mellan argentiska Buneos Aires och London Gatwick med Boeing 787 Dreamliner.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.