Inget Arlanda och Oslo från Växjö

Bilder från Småland airport i Växjö. Flygplats.Foto Mats Samuelsson.
Växjö Småland Airport. (Foto: Mats Samuelsson)

Nobis Air lägger ned redan innan man startat och det innebär att bolagets bas i Växjö också försvinner och med det planerade flyglinjer till Stockholm Arlanda samt Oslo.

Nobis Air ansökan till Transportstyrelsen om trafiktillstånd och AOC, Air Operator Certificate, har dragits tillbaka och samtidigt stoppar personerna bakom Nobis Air arbetet med att få flygbolaget flygande. Det innebär att alla planer för bolaget stoppas och Växjö går därmed miste om flyglinjer till Stockholm Arlanda och Oslo.

Trafikstarten för Nobis Airs flygningar har tidigare skjutits fram från maj i år till slutet på sommaren men nu blir det alltså inget alls. Bolaget planerade även att flyga till Visby under Almedalsveckan.

En av huvudpersonerna bakom satsningen, Pehr Karlsson, granskades i samband med Nobis Air grundande och då framkom det att Karlsson varit involverade i Onecoin, en kryptovaluta, som enligt Skatteverket bygger på pyramidspel. Det är tänkbart att den dåliga publiciteten som blivit i media i samband med detta gör att Nobis Air nu backar i kombination med andra faktorer.

Nobis Air hade även tecknat ett avtal med Växjö Småland Airport om att hyra en hangar på flygplatsen och flygplatsens VD Ulf Axlesson säger till Smålandsposten att man nu ska sätta sig ner tillsammans med Nobis Air för att se vad som ska ske med hangaren.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.