Flygplanskrasch i Mexiko

Bildresultat för embraer 190 mexico
Aeroméxico Embraer 190. (Foto: Alan Wilson)

En Embraer 190 från det mexikanska flygbolaget Aeroméxico kraschade strax efter start från Durango International Airport under tisdagseftermiddagen, lokal tid. Ingen av de 103 personerna ombord ska dock ha omkommit.

Det var en planlagd inrikesflygning från Durango International Airport till Mexiko City med en Embraer 190 under tisdagseftermiddagen som strax efter start fick ett abrupt slut då flygplanet kraschade. Mirakulöst nog ska ingen av de 103 personerna ombord omkommit trots att flygplanet började brinna och delats i bitar.

Enligt flera medier ska vädret varit dåligt och flygplanet kraschade efter att ha blivit träffat av en vindby på låg höjd. The Aviation Herald skriver dock att flygplanet ska ha fortsatt över banan och aldrig lyft innan det stannade 300 meter efter bantröskeln.

Flygplanet som kraschade har registreringen XA-GAL och levererades till Aeroméxico i slutet av juni år 2014. XA-GAL är tio år gammal och har tidigare flugit hos det amerikanska flygbolaget Republic Airline som flyger på uppdrag av de amerikanska ”the big three”, United Airlines, Delta Air Lines och American Airlines.

Aeroméxico är Mexikos största flygbolag och flyger från Mexiko City med 73 flygplan till 90 destinationer i 25 länder. Tre av destinationer är i Europa, dit man flyger till Frankfurt, London och Paris med Boeing 787 Dreamliner. Aeroméxico är även medlem i Skyteam-alliansen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.