Inställda SAS-flygningar fortsätter

Bildresultat för sas crj 900 cityjet
CityJet Bombardier CRJ 900 som flyger på uppdrag av SAS. (Foto: Valentin Hintikka)

Över 700 inställda SAS-flygningar under tre månader. Detta på grund av personalbrist och dålig planering hos både SAS och underleverantören CityJet.

Under de senaste tre månaderna har SAS tvingats att ställa in över 700 flygningar, delvis på grund av pilotbrist hos underleverantören CityJet men också på grund av dålig planering hos SAS själva. Detta har lett till stor irritation bland resenärerna och än är det inte slut. Under denna veckan kommer ytterligare 40 flygningar att ställas in.

Från CityJets sida säger man att bolaget inte har några problem med att rekrytera piloter, men att tillfälliga luckor kan uppstå, precis som hos många andra regionala flygbolag, då piloter lämnar för att flyga större flygplan hos större flygbolag.

CityJet flyger idag med 24 Bombardier CRJ 900 flygplan på uppdrag av SAS på 190 linjer till 57 destinationer främst i Norden, men även över hela Europa. De 24 flygplanen är baserade i Köpenhamn, Stockholm, Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim.

En annan orsak som bidragit till att flygningar fått ställas in är att SAS sålt flygbiljetter utan att ha ”full koll” på bemanningen uppger norska Dagens Näringsliv. Sommaren är normalt den mest hektiska perioden för SAS som i kombination med ett stort antal tillfälliga säsonglinjer och charterflygningar gör att bolaget utnyttjar flottan och personal betydligt mer än under vintertidtabellen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.