Primera börjar flyga till ny destination i Kanada

Bildresultat för primera air a321
Primera Air Airbus A321. (Foto: Anna Zvereva)

I oktober lanserar Primera Air sin andra kanadensiska destination, Montreal. Detta efter framgångar som flygbolaget haft efter sitt inträde tidigare i år på långlinje-marknaden över Atlanten. Det skriver check-in.dk.

Den 28 oktober börjar Primera Air att flyga till sin andra destination i Kanada, Montreal, som under vintertidtabellen får en flyglinje till Paris Charles De Gaulle. Sedan tidigare i år flyger Primera till Toronto från London Stansted och Paris med Airbus A321neo samt tidigare ett antal inhyrda flygplan, bland annat Boeing 757.

Den första flygningen till Montreal avgår klockan 17.40 den 28 oktober från Paris och ankommer Trudeau-flygplatsen i Montreal klockan 21.10 lokal tid. Primera ska flyga linjen fyra gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar, lördagar samt söndagar, och enligt check-in.dk finns linjen med i vinterprogrammet fram till den 30 mars nästa år.

Primeras flyglinje från London till Toronto kommer att flygas med tre avgångar i veckan fram till december då linjen får ett vinteruppehåll för att åter börja flygas den 30 mars 2019. Paris-Toronto flygs idag med avgångar på måndagar, onsdagar, fredagar samt söndagar.

”Vi har genomfört 500 flygningar mellan Toronto och Europa. Både våra London- och Parislinjer har gått riktigt bra och det har gjort att vi påskyndat planerna på att öka kapaciteten på den kanadensiska marknaden,” säger Anastasija Visnakova vice chef på sälj- och marknadsavdelningen på Primera Air till Travelweek.

Primeras långdistansplaner har dock fått sig en törn av försenade flygplansleveranser från Airbus vilket gjort att man ställt in flyglinjer från Birmingham till New York och Toronto fram till nästa år. Totalt har Primera en order på åtta Airbus A321neo-flygplan och har idag fått tre stycken levererade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.