Bluff-flygbolag sålde över 300 flygresor

passenger-plane-19469_1920

Germany Airlines sålde över 300 flygresor till hoppfulla resenärer. Men det visade sig snart att flygbolaget var en bluff och resenärerna blev kvar på marken och pengarna försvann upp i det blå. 

En professionell webbsida tillhörande Germany Airlines erbjöd flygresor från München, Stuttgart, Düsseldorf och Basel till Pristina i Kosovo som resenärer kunde boka. Över 300 personer nappade på erbjudandet och bokade, men snart visade det sig att allt var en bluff och de personerna som bokat flygbiljetter på webbsidan troligtvis aldrig kommer att se sina biljettpengar igen. Det skriver tyska Bild.

Det är personer i Tyskland och Schweiz som bokat och betalat flygresor med Germany Airlines. Dock fick resenärerna två dagar innan avresan beskedet att flygningarna ställts in, men att samtliga ska få tillbaka pengarna man betalt för biljetterna. Sedan dess har det varit tyst från Germany Airlines och inga pengar har betalats tillbaka.

Men vid en närmare titt visade det sig att Germany Airlines aldrig existerat och det enda som faktiskt funnits är en webbsida med bra priser på flygresor. Den tyska polisen arbetar nu med fallet och har enligt check-in.dk hittat 12 stycken svindlare som figurerar i utredningen. Något som dock aldrig kommer att hittas igen är resenärernas biljettpengar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.