Åska på Arlanda leder till stora förseningar

Bildresultat för arlanda
Stockholm Arlanda Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Stora förseningar förekommer på Arlanda under söndagen på grund av ett åskoväder, men även ett totalstopp i bagagehanteringen inträffade på Sveriges största flygplats under en stökig söndag. 

Under söndagseftermiddagen drabbades Stockholm Arlanda Airport av ett åskoväder vilket ledde till att flygplanen inte kunde tanka på grund av riskerna med att hantera flygbränsle om blixten skulle slå ned. På grund av detta blev nästintill alla flygningar från Arlanda försenade under söndagseftermiddagen. Förseningarna låg på allt från 20 minuter till tre timmar.

”När det finns risk för blixtnedslag måste vi vänta med att tanka planen, eftersom det är farligt att hantera flygbränslet ifall blixten skulle slå ner”, säger Hans Uhrus som är presschef på Swedavia till SVT Nyheter

Förutom åskovädret drabbades även Arlandas bagagehanteringen av ett, enligt SVT, kortare avbrott vilket ledde till att ankommande passagerare fick vänta längre än vanligt på sitt bagage. Även ett 15-tal avgångar ställdes in under söndagen och förseningarna på Arlanda kvarstår under hela söndagskvällen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.