Vanligt med hemliga kunder hos Airbus

Bildresultat för airbus a320
Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons)

I Airbus orderbok för 2018 finns det 69 flygplan som beställts av oidentifierade eller ”undisclosed”.  Innan Farnborough Air Show var det fler, men hos Airbus har man inga problem med att kunderna hålls hemliga.

Den stora Farnborough Air Show är slut för denna gången och för Airbus del har flygveckan inneburit nya ordrar, men fler och fler beställare väljer att hålla sig anonyma och benämns som ”undisclosed” och ”unidentified”. Idag har Airbus 69 flygplan i sin orderbok för 2018 som är beställda av anonyma kunder, och innan Farnborough Air Show var det fler än så.

Under flygshowen tillkännagav dock Airbus att man har 196 flygplan i olika viljeförklaringar, även kallat MoU, som tillhör ”oidentifierade” kunder, men hos Airbus tar man det hela med ro och toppchefen Eric Schulz kommenterar fenomenet med att ”vid slutet av dagen är det pengar på banken”.

Schulz forsätter med att säga att det inte spelar någon större roll om kunden är ”disclosed, undisclosed”. ”Ordern är där, så är det.” Enligt Airbus-chefen kan ett större antal anonyma kunder bero på osäkerheten kring USAs affärsförbindelser.

Vid slutet av förra året rapporterade Airbus att man har 610 flygplan, inklusive 40 långdistansflygplan, som är beställda av anonyma kunder och precis före Farnborough Air Show var de uppe i 697 flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.