Finnair erbjuder WiFi på Europaflygningar

Bildresultat för finnair
Finnair Airbus A321. (Foto: Wikimedia Commons)

Fram till nästa sommar kommer Finnair att installera WiFi på alla sina flygplan i Airbus A320-familjen, tillika de flygplan som bolaget använder på sina Europaflygningar. De första sex flygplanen är redan i luften med internet och nu pågår en gratis testperiod för passagerarna.

I slutet av förra veckan fick Finnairs kunder tillgång till en branschens snabbaste internet ombord på flygplan. Det nya WiFi:et ska finnas på alla Finnairs flygplan från Airbus A320-familjen, A319, A320 och A321, till nästa sommar och då ska man kunna använda internet precis som man gör på marken på Finnairs flygningar inom Europa.

När sommaren i år går mot sitt slut ska cirka 20 flygplan ha internet installerat vilket då kommer att komplettera internetutbudet som finns på Finnairs alla långdistansflygningar. Det är Viasat Inc. som ska leverera den snabbaste internettjänsten till Finnair och idag sitter utrustningen på sex flygplan.

”Vi är mycket glada för att vi kan erbjuda våra kunder något väldigt speciellt, en toppmodern internetförbindelse på våra europeiska flygplan”, säger Piia Karhu ansvarig för kundupplevelser på Finnair.

Finnair uppmanar nu sina passagerare att gratis få testa tjänsten i en testperiod på två månader och under denna tiden kommer Finnair att samla information om hur systemet fungerar samt få feedback från passagerarna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.