Qatar Airways kommer till Göteborg

Qatar Airways Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Shutterstock/Swedavia)

Det femstjärniga flygbolaget Qatar Airways, som förra året utsågs till världens bästa flygbolag, öppnar i december en direktlinje till flygbolagets hubb i Doha från Göteborg Landvetter Airport med fem avgångar i veckan.

Varje år flyger cirka 230 000 personer från Göteborg till olika destinationer i Asien. Från och med december kommer västsvenskarna att smidigt kunna flyga direkt till Doha och därifrån vidare till någon av Qatar Airways 150 destinationer, varav flera i Asien. För de många globala företagen i Västsverige erbjuder den nya direktlinjen en snabbare total resväg till affärspartners i Asien och Afrika. För de västsvenska exporterande företagen innebär det stor potential att kunna flyga ökat antal fraktgods mellan Göteborg och Asien skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

”Sverige är den största ekonomin i Skandinavien och just nu även den starkaste i Europa. Nya direktlinjer är en viktig bidragande faktor till detta. Direktlinjer förbättrar förbindelserna till marknader som är avgörande för det svenska näringslivet, främjar besöksnäringen och attraherar kapital och kunskap till regionen. Nya flygförbindelser är ett resultat av ett framgångsrikt samarbete, där vi tillsammans med regionen har visat Qatar Airways potentialen i den västsvenska marknaden”, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef Swedavia.

Qatar Airways ska flyga mellan Göteborg och Doha fem gånger i veckan från och med den 12 december med en Boeing 787 Dreamliner som har plats för 254 passagerare. Från Göteborg nås Doha i Persiska viken på sju timmar, för en långhelg med upplevelser eller som stop over på väg ut i världen. Näringslivet och besöksnäringen i den västsvenska regionen är också mycket glada för den milstolpe som det innebär för Landvetter att Qatar Airways nu kommer till flygplatsen.

”Flyglinjen blir ett efterlängtat tillskott som ger bättre tillgänglighet till destinationen Göteborg. Det skapar goda förutsättningar när vi ska konkurrera om möten, evenemang och öppnar nya möjligheter för besökare från nya marknader att upptäcka Göteborg. Vi vet att vår livsstil, natur med skärgården och maten är reseanledningar i sig. Dessutom får västsvenskarna nu bättre förbindelser till många nya spännande destinationer via Doha”, säger Camilla Nyman, VD för Göteborg & Co.

Qatar Airways flyger idag till Stockholm Arlanda, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors i Norden. De flyglinjerna flygs främst med Boeing 787 Dreamliner, men på linjen till Helsingfors även Airbus A320-flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.