München-linje gör att Norrköping växer

BMI Regional flyger till München från Norrköping med en Embraer 145. (Foto: Norrköping Airport)

Norrköping Airport ökade antalet passagerare med 22 procent under årets första halva jämfört med januari till juni förra året. Det totala antalet passagerare för samtliga destinationer blev därmed 52.350 st. Den största ökningen finns på Münchenlinjen som växte med 49 procent.

Passagerarutvecklingen på Norrköping Airport har varit väldigt stark under 2018. I juni ökade antalet passagerare med 17 procent mot 2017 och under första halvåret är ökningen 22 procent jämfört med samma period föregående år, vilket motsvarar 9 353 resenärer fler. Totalt har antalet resenärer uppgått till 52 350 perioden januari till juni 2018.

”Det är glädjande siffor såklart och framförallt glädjande att fler affärs- och privatresenärer upptäcker Münchenlinjen för resor vidare ut i världen, men också att München med omnejd har väldigt mycket att bjuda på”, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.

Flygplatsen i München erbjuder ca 230 destinationer i världen och är ett väldigt bra alternativ till Arlanda för både privat- och affärsresenärer. BMI Regional flyger med två dagliga avgångar till den tyska flygplatsen från Norrköping med en Embraer 145 som har plats för 49 passagerare.

”Chartertrafiken har också utvecklats starkt under första halvåret och även under försommaren som bjudit på varmt väder i Sverige. Det hade till och med kunnat vara ännu bättre om ett av charterbolagen haft den större flygmaskinen på plats,” säger Bertil Skärblom, marknadschef på Norrköping Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.