Strejk tvingar Ryanair att ställa in 600 flygningar

Bildresultat för ryanair
Ryanair Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Ryanair kommer inte överens med sina kabinbesättningar i Spanien, Portugal och Belgien om vilka arbetsvillkor som ska gälla, och på grund av detta kommer kabinpersonalen att strejka under nästa vecka vilket innebär att minst 600 Ryanair-flygningar ställs in.

Ryanairs kabinpersonal i Spanien, Portugal och Belgien har varslat om strejker i nästa vecka då man inte kommer överens om löner och arbetsvillkor med flygbolaget. Detta har gjort att Ryanair kommer att ställa in 600 flygningar vilket innebär att 12 procent av alla Ryanairs flygningar inte kommer att genomföras under två dagar nästa vecka.

Det rör sig om onsdagen 25 juli och torsdagen 26 juli som strejkerna ska ske och totalt kommer 300 flygningar att ställas in på onsdagen och lika många till under torsdagen är planerade. Totalt kommer 50 000 av Ryanairs 430 000 resenärer att bli påverkade av strejken och inställda flygningar under onsdagen och torsdagen nästa vecka.

Check-in.dk skriver att Ryanair tidigare har meddelat att man ställer in 24 flygningar mellan Storbritannien och Irland den 20 juli efter strejkvarsel från den irländska pilotförening, IALPA, som berör piloter baserade i Irland. Här kommer strejker att ske mellan fredagen 20 juli och tisdagen 24 juli.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.