Norwegians tillväxt håller i sig

NOU1
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Norwegian)

Närmare 3,5 miljoner passagerare flög med Norwegian i juni vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma månad förra året och Norwegians fortsatta expansion fortsätter.

Totalt flög 3 497 285 passagerare med Norwegian i juni vilket är 437 883 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten, RPK, ökade med 44 procent och kapacitetstillväxten med 43 procent. Kabinfaktorn var på höga 90,5 procent, upp 0,8 procentenheter.

”Vi har fortfarande en stark kapacitetstillväxt men enligt vår strategi kommer den nu att avta något jämfört med tidigare månader. Efter en lång period med stark tillväxt kommer vi framöver kunna skörda det vi har sått, vilket är bra för våra kunder, anställda och aktieägare”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i juni. Punktligheten var på 70,9 procent, kraftigt påverkad av ett flertal flygledarstrejker i Europa.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I juni levererades en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner och en 737 MAX 8. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,7 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s