BRA får konkurrens på Jönköping

Bildresultat för saab 340
SAAB 340 är flygplanstypen som LEAP ska flyga med mellan Jönköping och Arlanda. (Foto: Wikimedia Commons)

Efter Nextjets konkurs aviserade BRA att man tar över bolagets linje mellan Jönköping och Stockholm. Men BRA blir inte ensamma på linjen då även LEAP kommer att börja flyga mellan städerna med start 20 augusti.

Nextjet flög mellan Jönköping och Stockholm Arlanda fram till bolagets konkurs den 16 maj. Därefter meddelade BRA att man övertar linjen men flyger till bolagets hubb på Bromma flygplats istället för Arlanda. Sedan dess har BRA flugit linjen med en inhyrd Fokker 50 och linjen har för stunden sommaruppehåll, men återkommer den 3 september.

Men nu får man konkurrens från LEAP som börjar flyga från Jönköping till Stockholm Arlanda från 20 augusti. Linjen kommer att trafikeras med en Saab 340, med plats för 33 passagerare, och tidtabellen kommer bestå av 20 avgångar i veckan.

LEAP flyger idag sträckorna Mariehamn – Arlanda och Ørlandet – Oslo. Dessutom har bolaget tidigare tillkännagivit att man kommer börja flyga Karlstad – Arlanda med start den 3 september.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.