Ny direktlinje från Bristol till Östersund

easyJet Airbus A319 på Åre Östersund Airport. (Foto: Magnus Trense)

easyJet expanderar och lanserar sin tredje direktlinje till Åre Östersund Airport. Från vintern 2018 kan flygbolaget erbjuda en smidig förbindelse från Bristol i sydvästra England direkt till hjärtat av Jämtland.

Jämtland med genuina naturupplevelser och vintersportsaktiviteter blir nu mer tillgängligt för britter. Vinterdestinationen kommer att nås med easyJet från Bristol Airport på söndagar med start 9 december skriver Swedavia i ett pressmeddelande. easyJet har sedan tidigare två reguljärlinjer från Åre Östersund till London Gatwick samt till Köpenhamn Kastrup. Alla linjer flygs med easyJets Airbus-flotta som består av A319 och A320-flygplan.

”Vi är glada och stolta över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund Airport, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på 89 procent på inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan. Nu blir det ännu enklare för britter att få uppleva den jämtländska vintern”, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Bristol i sydvästra England är en stad med mycket historia och som de senaste åren även växt fram bland turister som en hot spot för kultur och kreativitet. Från Bristol är det enkelt att resa vidare till den klassiska grannstaden Bath, Cornwalls stränder, Devons gröna landskap eller till södra Wales.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.