Norwegian öppnar långdistansbas i Köpenhamn

Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Norwegian)

Norwegian fortsätter att utveckla långdistansverksamheten i Skandinavien. En ny långdistansbas ska under hösten etableras i Köpenhamn där cirka 80 piloter kommer att vara baserade.

Norwegians nya långdistansbas blir på Köpenhamns flygplats Kastrup och ska öppnas i oktober i samband med att trafiken för vintersäsongen sätter igång för de skandinaviska långdistanslinjerna.

Med den nya basen för långdistanspiloter skapas 80 arbetsplatser i Köpenhamn och piloterna kommer att flyga på Norwegians långdistanslinjer till och från Skandinavien. Bolagets övriga långdistansbaser finns i Amsterdam, Paris, Barcelona, Rom, London, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale och Bangkok.

”Med tanke på hur stor vår långdistansverksamhet är i Skandinavien idag är det ett naturligt steg att etablera en långdistansbas i Köpenhamn. Köpenhamnsbasen kommer att förenkla och stärka vår verksamhet samt skapa lokala arbetsplatser”, säger Helga Bollman Leknes, HR-direktör på Norwegian.

Den existerande basen i Köpenhamn har i sin nuvarande form över 500 anställda varav 200 är piloter som primärt flyger på bolagets kortdistanslinjer inom Europa.

Etableringen av basen i Danmark har gjorts i samråd med danska fackföreningen Flyvebranchens Personale Union FPU och parterna har ingått ett avtal.

”Vi har ingått ett avtal med FPU och jag vill tacka dem för den konstruktiva dialog som vi har haft. Jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med dem”, avslutar Bollmann Leknes.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.