LEAP lämnar Kristianstad

Bildresultat för kristianstad airport
Kristianstad Österlen Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

Det nystartade skandinaviska flygbolaget LEAP har tidigare aviserat att man planerar att starta trafik på linjen Kristianstad – Stockholm Arlanda efter sommaren. Men de planerna stoppas nu med anledning av att BRA också ska börja flyga Kristianstad-Stockholm.

Sparrow Aviation lade ner sin flygtrafik på Kristianstad-Stockholm Arlanda den 25 juni och under ett par dagar var det oklart om Kristianstad Österlen Airport skulle ha någon flygtrafik till Stockholm. Men ett flygbolag, från resterna av Nextjet, LEAP, aviserade strax efter Sparrows flygstopp att man planerar att börja flyga till Stockholm Arlanda från den skånska flygplatsen.

Ett par dagar efter LEAPs besked kom tillkännagav BRA att även de kommer att börja flyga Kristianstad-Stockholm, men då till deras hubb på Bromma flygplats. Detta har nu givit LEAP kalla fötter som stoppar sina planer på flygtrafik från Kristianstad då man anser att det inte finns ett passagerarunderlag för två operatörer.

”Kristianstadregionen är en viktig del av Sverige, där både näringsliv och privatpersoner är i behov av fungerande flygtrafik till Stockholm, men vi gör bedömningen att underlaget inte är tillräckligt stort för två aktörer just nu. Därför väljer vi att inte gå vidare med vår tänkta satsning i Kristianstad, utan önskar istället BRA lycka till med sin uppstart”, säger Magnus Ivarsson, VD på LEAP.

LEAP planerade att börja flyga Kristianstad-Arlanda den 20 augusti med minst 28 avgångar i veckan med en SAAB 340 som har plats för 34 passagerare. BRA ska börja flyga Kristianstad-Bromma med start den 27 augusti med tre dagliga avgångar på vardagar och en på söndagar. BRA ska hyra in Amapola Flyg som ska flyga sträckan med en Fokker 50 som har plats för 50 passagerare.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.