LEAP kommer till Karlstad

Bildresultat för karlstad airport
Nextjet flög med SAAB 340 på Karlstad Airport fram till konkursen i våras. I september tar LEAP över flygningarna till Stockholm.

Air LEAP som tidigare sagt att man planerar att börja flyga mellan Karlstad och Stockholm gör nu verklighet av sina planer när man från och med den 16 juli börjar sälja biljetter på linjen som ska ha premiär den 3 september.

LEAP tar över Nextjets linje mellan Karlstad och Stockholm från den 3 september då man ska börja att flyga linjen med en SAAB 340. Det ska blir 34 flygningar i veckan mellan Karlstad och Arlanda, men det är oklart om SAAB 340-flygplanet ska flygas av LEAP själva eller av en extern operatör.

Nextjet flög mellan Karlstad och Arlanda fram till flygbolagets konkurs den 16 maj med en SAAB 340. Man flög med tre till fem avgångar på vardagar och enstaka avgångar under helgerna. Förutom linjen till Arlanda har Karlstad Airport även flygtrafik till Frankfurt via Jönköping som flygs av BMI Regional i samarbete med Lufthansa.

Air LEAP bildades efter Nextjets konkurs och VD är Magnus Ivarsson som även hade samma position hos Nextjet. Sedan bolagets bildande har man börjat att flyga mellan Mariehamn och Stockholm Arlanda samt en norsk inrikeslinje,  Ørland – Oslo som man övertagit från danska DAT. Dessutom har bolaget tillkännagivit att man börjar flyga mellan Kristianstad och Stockholm Arlanda från den 20 augusti. LEAP flyger dock inga linjer själva då man arbetar med att få nödvändiga tillstånd från Transportstyrelsen för att bli ett flygbolag. Under tiden hyr LEAP bland annat in DAT samt AIS Airlines.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.