Banbyggnation tvingar Emirates att ställa in

Bildresultat för emirates
Emirates Boeing 777-200LR. (Foto: Wikimedia Commons)

Under nästa år ska en av Dubai International Airports två start- och landningsbana stängas för underhåll. Därför tvingas flygplatsens största användare Emirates att ställa in ett stort antal flygningar under perioden som banan är stängd.

Kapaciteten blir för liten med en aktiv rullbana när Dubai International Airport stänger den södra av de två start- och landningsbanorna på flygplatsen mellan 16 april och 30 maj nästa år. På grund av detta kommer Emirates att ställa in ett stort antal avgångar från sin hubb på Dubais flygplats under tiden då banan renoveras.

Detta berör Emirates flygningar till Norden och de tre destinationerna, Stockholm, Köpenhamn samt Oslo som får färre avgångar under perioden som rullbanan är stängd för renovering. Flygningarna till Stockholm kommer att gå från en daglig avgång till fem avgångar i veckan då Emirates ställer in flygningarna på måndagar samt torsdagar.

Emirates flygningar till Köpenhamn från Dubai kommer precis som linjen till Stockholm att minskas från en daglig avgång till fem avgångar i veckan. Här ställs flygningarna in på måndagar och onsdagar vilket innebär att Kastrup blir utan Airbus A380-trafik de dagarna. Dubai-Oslo kommer dock att minskas ännu mer då de dagliga flygningarna blir fyra i veckan mellan 16 april och 30 maj, och trafiken ställs in på onsdagar, fredagar samt lördagar.

Totalt kommer över 100 flyglinjer med Emirates från Dubai International Airport att berörs av banrenoveringen genom ett färre antal flygningar mellan mitten av april och slutet av maj nästa år. Under tiden som den ena rullbanan renoveras på Dubais flygplats finns det även planer på att flytta över en del av trafiken till Dubais andra flygplats, Al Maktoum, som idag främst används av lågprisflygbolag och fraktflyg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.