SAS klimatkompenserar för ungdomars resor

(Foto: SAS)

Från och med den 1 april 2018 kompenserar SAS koldioxidutsläpp genererade av passagerare som flyger med Ungdomsbiljett. Ungdomsbiljetter är tillgängliga för resenärer mellan 12 och 26 år och initiativet är en del av SAS miljö- och hållbarhetsarbete.  

Är du mellan 12 och 26 år eller har barn i den åldern och flyger med SAS har du nu möjligheten att klimatkompensera din flygresa. Koldioxidutsläppen baseras på resestatistik och utsläppsdata som därefter kompenseras genom investeringar i förnybara energiprojekt genom en extern partner, Natural Capital Partners. Detta gör SAS sedan den 1 april för alla resenärer som reser med Ungdomsbiljett.

”Många av våra passagerare, särskilt unga resenärer, gör aktiva val för att främja en hållbar utveckling. SAS strävar efter att anamma innovationer och teknisk utveckling som gör flyget långsiktigt hållbart. Koldioxidkompensation är sedan länge tillgängligt för alla resenärer men nu har vi beslutat att alla SAS Ungdomsbiljetter från och med april koldioxidkompenseras”, säger Lars Andersen Resare, hållbarhetschef på SAS.

Koldioxidkompensation är ett av flera initiativ inom ramen för SAS miljö- och hållbarhetsarbete med inriktning på att minska utsläpp som genereras av verksamheten. En annan del är övergången till en flotta med marknadens mest bränsleeffektiva flygplan, A320neo. SAS köpte dessutom förra verksamhetsåret cirka 100 ton biobränsle och fortsätter aktivt att främja kommersialiseringen av biobränslen för flygplan.

”Våra nya A320neos förbrukar i snitt arton procent mindre bränsle per passagerare än den tidigare A320-modellen. Sedan 2005 har verksamheten minskat koldioxidutsläppen per passagerarkilometer med tjugotvå procent. Användningen av innovativa lösningar och ny teknik är, och har alltid, varit högsta prioritet för vår resa till nästa generations flygresa”, säger Lars Andersen Resare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.