Passagerarrekord för SAS

Bildresultat för sas
SAS Boeing 737-600. (Foto: Wikimedia Commons)

Drygt 2,7 miljoner passagerare reste med SAS under juni vilket är det högsta antalet någonsin under en enskild månad i SAS historia. Juni månad registrerade även en ökning i kabinfaktorn och passagerarsiffrornas ökning blev nästan fyra procent.

SAS trafik hade en positiv utveckling under juni och ökade med nästan fyra procent vilket i passagerarsiffror innebär att drygt 2,7 miljoner passagerare flög med det skandinaviska flygbolaget. Trafiken var framförallt positiv på SAS Europalinjer där den ökade med drygt fem procent. Utvecklingen visar att SAS under månaden framgångsrikt anpassat nätverket från mer affärsorienterade linjer till ett successivt ökat fritidsresande vilket varit bolaget strategi under hela året.

Den främsta tillväxten ser SAS på de europeiska linjerna till och från Sverige samt Danmark. Dock betonar man samtidigt att den svenska flygskatten håller tillbaka tillväxten som hade kunnat vara större. Den norska marknaden är däremot inte inne i en bra period då SAS flög 1,5 procent färre passagerare på inrikeslinjerna i Norge under rekordmånaden.

”Den växande trafiken i juni visar att kunderna värdesätter SAS erbjudande av både affärs- och fritidsresor. Tillväxten i trafiken visar också på behovet av att ställa om flyget till att bli långsiktigt hållbart. SAS investerar i nya effektiva flygplan och arbetar aktivt på att lösa bristen på biobränsle. Det gör vi exempelvis genom avsiktsförklaringen med Preem, för att kraftigt öka biobränsleproduktionen i Sverige. Målet är att all inrikestrafik ska flygas på biobränsle år 2030”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Även kabinfaktorn visade på en ökning under SAS rekordmånad då den uppgick till 83 procent vilket är en procentenhet bättre än samma månad förra året, och med SAS mått mätt är 83 procent en bra kabinfaktor.

Juni var en rekordmånad mätt i antal passagerare, men kapaciteten minskades på långlinjerna med 1,7 procent då SAS har ett mindre långdistansflygplan i drift. Men trots detta ökade antalet passagerare med drygt två procent på SAS linjer till Nordamerika uppger check-in.dk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.