SAS till Almedalen med fokus på ett hållbart flyg

Bildresultat för sas boeing 737
SAS Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

SAS medverkar i årets Almedalsvecka, som är i full gång, för att lyfta frågor om klimat- och biobränslesatsningar med målsättningen att nå ett fossilfritt flyg i framtiden och  under veckan flyger SAS med biobränsle motsvarande 30 procent av bränslebehovet till och från Visby.

Huvudsyftet för SAS närvaro i Almedalen är att driva frågan om ett långsiktigt hållbart flyg. I år arrangerar SAS tre evenemang där talare är inbjudna för att delge kunskap och tankar om framtidens lösningar på flygets klimatutmaningar och dess betydelse för Sverige.

”Hållbarhetsfrågan är avgörande för flyget. Vi behöver snabba och effektiva transporter, både lokalt och globalt, så att människor kan mötas. Vi ser behovet av att bygga hållbart långsiktiga affärsmodeller och vi tror att näringslivet är en nyckelpartner för en hållbar utveckling”, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef, SAS.

SAS har som målsättning att minska sin totala klimatpåverkan med 25 procent till 2030 och att all inrikes produktion ska flygas på biobränsle år 2030. I samband med Almedalsveckan bunkrar SAS cirka 35 000 liter biobränsle på Arlanda som levererats av AirBP. Det motsvarar cirka 30 procent av SAS bränslebehov till och från Visby under den period som Almedalsveckan pågår. Tillgången på biobränsle är dock starkt begränsad, vilket är något SAS aktivt arbetar med på resan mot ett långsiktigt hållbart flyg.

”Vårt hållbarhets- och omställningsarbete handlar om investeringar i mer miljöeffektiva flygplan, om att flyga på ett miljövänligare sätt och att använda bränslen som baseras på förnyelsebara källor. Det är inte flygandet som ska minska, utan utsläppen”, säger Rickard Gustafson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.