Ny thailändsk Norwegian-destination från Sverige

Norwegian Boeing 787 Dreamliner (Foto: David Peacock)

I vinter får solsugna skandinaver ytterligare en långlinjedestination i Thailand att resa till. I slutet av oktober börjar Norwegian flyga direkt till vackra Krabi från Stockholm, Köpenhamn och Oslo med totalt sex avgångar i veckan.

I ena stunden lägger Norwegian ner flyglinjer och säger att det beror på flygskatten och att framtida expansioner troligtvis kommer att ske utanför Sverige. Men nu går man emot detta och den 31 oktober Norwegian starar en ny flyglinje från Stockholm Arlanda till Krabi i Thailand. Även Köpenhamn och Oslo får varsin direktlinje till den thailändska semesterdestinationen.

Thailand fortsätter att vara ett av skandinavernas favoritresmål. Sedan tidigare flyger Norwegian direkt till Bangkok och med den nya destinationen Krabi erbjuder bolaget totalt 15 avgångar i veckan till Thailand under vinterhalvåret. Bangkok är en åretruntlinje medan Krabi är planerad att vara en vinterlinje. Krabi ligger 90 mil söder om Bangkok och är omtalad för sina vackra omgivningar och kritvita stränder.

”Det finns ett stort intresse bland skandinaver att resa till Thailand och därför är det glädjande att kunna erbjuda ytterligare en direktlinje dit. Med Krabi får våra resenärer ännu större valmöjligheter och kan till exempel flyga till Bangkok på utresan och hem från Krabi för att kombinera storstad med strandliv. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian kommer att flyga alla tre flyglinjer till Krabi två gånger i veckan. Stockholm får flygningar på onsdagar och fredagar, Köpenhamn på torsdagar och lördagar samt Oslo som får flygningar med Boeing 787 Dreamliner-flygplan på tisdagar och söndagar.

De nya direktflygen till Krabi kommer dock att göra att Norwegians planerade utökningar av Bangkok-linjerna uteblir. Det innebär att Norwegian under vinterprogrammet kommer att ha nio direktflyg i veckan till Bangkok och sex direktflyg i veckan till Krabi från Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.