IAG startar nytt lågprisflygbolag

LEVEL Airbus A321. (Foto: LEVEL)

Om två veckor är det premiär för IAGs nya lågprisflygbolag. Basen blir i Österrike och namnet blir LEVEL precis som IAGs spanska lågprisflygbolag.

Den 17 juli är det premiär för IAG, International Airlines Group, nya lågprisflygbolag. Basen blir på Wiens flygplats där fyra Airbus A321 ska baseras och flygas under namnet LEVEL till semesterdestinationer runt om i Europa.

Sedan tidigare har IAG ett spanskt lågprisflygbolag som heter LEVEL och de flyger långlinjer från Barcelona och Paris-Orly. Att ett österrikiskt flygbolag nu bildas med samma namn är troligtvis tänkt som ett komplement till långlinjerna från Spanien och Frankrike, men också att fylla en lucka i Österrike efter att flygbolaget Niki gick i konkurs under förra året. Dock har Nikis grundare, F1-föraren, Niki Lauda startat ett nytt flygbolag, Laudamotion med samma koncept som LEVEL och Niki, att flyga till lågpris till semesterdestinationer.

”Vi lanserar detta nya kort- och medeldistansflygbolag för att kunna ge österrikarna fler valmöjligheter när man flyger inom Europa. Vi kommer att trafikera den österrikiska marknaden med lågprisflygningar och hög trovärdighet och  inledningsvis kommer vi att skapa 200 nya jobb på vår Wien bas”, säger koncernchefen för IAG Willie Walsh.

Det österrikiska LEVEL ska flyga från Wien till 14 destinationer och med A321-flygplan som är konfigurerade i en ”high-density” konfiguariton som innebär att det får plats 210 passagerare per flygning. Destinationerna är främst runt Medelhavet men man ska också flyga till Paris och Milano. Flygplatsen som ska användas i Paris är Charles de Gaulle vilket är lite förvånande då LEVEL ”Long Haul” flyger från Orly-flygplatsen till USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.