Sparrow Aviation i konkurs

Bildresultat för sparrow aviation
DAT ATR 42-500 som flög uppdrag av Sparrow från Halmstad mellan 2015 och 2016. (Foto: Wikimedia Commons)

Researrangören Sparrow Aviation har försatts i konkurs och redan i söndags lade man ner sina flygningar på sin enda flyglinje, Kristianstad-Stockholm. Konkursen innebär att Sparrow är det andra svenska bolaget som säljer flygbiljetter som går i konkurs inom en dryg månad.

På en och en halv månad har två flygarrangörer, varav ett flygbolag, satts i konkurs i Sverige. Först var det flygbolaget Nextjet som den 16 maj stoppade alla sina flygningar med omedelbar verkan och försattes i konkurs. Nu är det Sparrow Aviation som gått i konkurs och men de har sedan tidigare aviserat att man stoppat flygningarna till och från Kristianstad, som är de enda som bolaget har, den 24 juni.

Sparrow Aviation startades med namnet Flyglinjen, i Jönköping där man fram till 2013 flög med inhyrda flygplan till både Arlanda och Bromma. Men sedan 2013 har Flyglinjen valt att fokusera på Kristianstad som förutom linjen till Stockholm Arlanda också haft flygningar till Berlin via Kalmar. Flygningarna till Berlin drogs dock om då Sparrow Aviation under en kortare period mellan 2015 och 2016 flög Halmstad-Stockholm samt Halmstad-Kalmar-Berlin.

Sedan tidigare är det klart att det blir två flygbolag som tar över flygtrafiken till Stockholm från Kristianstad efter Sparrow. Först annonserade nystartade LEAP att man börjar flyga till Arlanda den 20 augusti med en SAAB 340, och bara ett par dagar senare tillkännagav BRA att man börja flyga från Kristianstad till Bromma den 27 augusti.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.